دبیر کمیته : مسئول واحد بهبود کیفیت (دفتر تعالی ) بیمارستان شرح وظایف کمیته : · تدوین فرمولاری بیمارستانی · تدوین فهرستی از داروهای خود به خود متوقف شونده، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود. · تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع ( انتی بیوتیک ها) · تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستانی در استفاده صحیح از داروها · تدوین خط مشی ها و روش هایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته · تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخش های بیمارستان موجود باشد · تهیه فهرستی از داروهای بی خطر یا داروهای با احتمال خطر بالا · تهیه فرآیندهای برای تعیین، تصویب و تهیه داروهای که جزو فرمولای بیمارستانی نیستند · ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان · پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسائل، نگهداری و تعمیر تجهیزات پزشکی · آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی · بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان · تهیه برنامه منجسم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تخمین کیفیت، در چارچوپ بودجه و سایر مقررات بیمارستان، نظارت بر حمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن · نظارت مستمر بر نحوه تهیه، آماده سازی ، طبخ نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی موا غذایی در بیمارستان · اعمال برنامه های کنترل کیفی غذا · کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران، بویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی ، به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد. اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال · نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای Enteral Feeding و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند · ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا · آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط، مقررات غذائی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان · نظارت بر تعویض به موقع و سال پخت، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی · پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم برای پرسنل · تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحیت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیردار و مسری، برای کلیه مامورین امور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تایید سلامت ایشان · تهیه گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان توالی برگزاری کمیته: حداقل هر سه ماه یک بار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد. توضیح : این کمیته جایگزین کمیته دارو، درمان و تجیهزات و کمیته تغذیه و رژیم های درمانی در ضوابط فعلی ارزشیابی می گردد. |