English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: دوشنبه ٠٤ مرداد ١٤٠٠
-->
  • واحد تغذیه

    برای ارائه خدمات به بیماران در بیمارستان، در24 ساعت شبانه روز دایر می باشند. لذا ساعت سلف صبحانه به بیماران ساعت 6 صبح، نهار12ظهر، شام 19شب می باشد.(ضمناً ساعات مذکور در فصول سال قابل تغییر می باشد)

     

    واحد تغذیه همچنین وظیفه تهیه و توزیع غذای بیماران با رژیم های درمانی از جمله بیماران بستری در بخشهای ویژه، پیوندی، سوختگی، بیماران دیابتی را با حضور کارشناسان تغذیه بر عهده دارد

     


    حمایت های تغذیه ای در بیماران مبتلا به ویروس کرونا (Covid-19)

    در شرایط بحرانی همه گیری بیماری کووید 19، تغذیه مناسب یکی از مهمترین اقدامات جهت پیشگیری، درمان و بهبودی کامل از بیماری در نظر گرفته می شود.  برای مقابله با این ویروس و به منظور ارتقاء سیستم ایمنی بدن، تامین مقادیر کافی از مایعات، الکترولیت ها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی ها ضروری به نظر می رسد.

    توصیه های تغذیه ای

    1.      مصرف انواع سوپ داغ از جمله سوپ سبزیجات، سوپ جو و آش.

    2.      استفاده از منابع ویتامین A از جمله زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه و سبزیجات زرد و نارنجی ازجمله کدو حلوایی، هویچ، فلفل دلمه ای، سبزیجاتی مانند اسفناج، کاهو و ...

    3.      استفاده از منابع ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن مانند مرکبات (پرتقال، لیموشیرین و لیموترش) و سبریجات سبز رنگ

    4.      استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم از قبیل گوشت مرغ، تخم مرغ، ماهی سالمون، میگو و حبوبات.

    5.      استفاده از روغن های گیاهی از قبیل زیتون، کنجد، کلزا و ... جهت پخت غذاها

    6.      استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

    7.      استفاده متعادل از زردچوبه، سیر و پیاز تازه در تهیه غذا بعلت خاصیت آنتی اکسیدانی  و زنجبیل جهت کاهش حالت تهوع و استفراغ

    8.      اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فرآوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ و یا سالاد (در صورت وجود اسهال، مصرف سبوس ممنوعیت غذایی دارد)

    9.      مصرف منظم صبحانه و دو الی سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریزمغذی های مورد نیاز

     

    محدودیت های غذایی

    1.      پرهیز از غذاهای سنگین، پرچرب و سرخ شده مانند الویه، سیب زمینی سرخ شده، پیتزا، فست فودها و غذاهای فراوری شده، انواع کوکو و کتلت

    2.       ممنوعیت مصرف ترشی، سرکه، شورها، نمک و انواع غذاهای کنسروی که باعث خشک شدن دستگاه تنفسی و تحریک آن می شود

    3.      محدودیت مصرف رب گوجه، فلفل و انواع سس های تند و خردل به دلیل تحریک دستگاه تنفسی

    4.      محدودیت مواد خوراکی شیرین از جمله شیرینی جات، انواع آبمیوه های صنعتی، نوشابه های گازدار، شکر، مربا و قند

    5.      محدودیت نوشیدنی ها و خوراکی های محرک از قبیل قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ

    6.      منع مصرف روغن ها و چربی های حیوانی شامل کره، پیه و دنبه